HET SOPPA

Testa och gör denna goda soppa.
 
 
KOKKENS CURRYSOPPA MED KYCKLING.
1 tsk curry
1 msk smör
1 tärning hönsbuljong
1 dl kokt kycklingkött (i tärningar)
1 påse wok grönsaker
½ dl vitt vin
1,5 dl vatten
2 dl mjölk
½ äpple
1 msk maizenamjöl
1 dl grädde
Salt och Peppar
Rädisor till dekoration
 
Smält smöret i en gryta och stek curryn här i. Tillsätt mjölk, vatten, kycklingtärningar, wok grönsaker, vin och buljongtärning. Riv äpplet fint och rör ner det. Låt koka cirka 15 minuter under lock. Vispa samman grädde och maizenamjöl, och rör ner det i soppan. Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar. Servera i djupa tallrikar och dekorera med tunt skurna rädisor.

 

KYCKLING

KOKKENS KYCKLING FILÉER I UGN OCH BEARNAISE
 

4 kycklingfiléer
1 msk smör
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 burk bearnaisésås
1 bunt färsk grön sparris

Potatis:
600 g potatis
Olivolja
Salt och svartpeppar

Sallad:
Grönsallad (valfri)
Avokado
Rostade pinjenötter
Små plommontomater
Fetaost

Instruktion:
Sätt på ugnen på 175 grader.

Skölj och skär potatisen i tunna klyftor med skalet på. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
Blanda smält smör, soja, salt och peppar.
Pensla blandningen över kycklingfiléerna.
Stek i ugnen på 175 grader i 20min.

Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Laga till bearnaisésåsen enligt anvisningarna på Knorrs förpackning.
Skölj sparrisen och skär av den nedersta delen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3-4min.
När du vet att kycklingfiléerna är klara så skivar du dem i lagom tjocka skivor på ett fint uppläggningsfat, häll över bearnaisésås och garnera med sparrisen.
Välj hur mycket du vill ha av varje grönsak beroende på hur mycket sallad du vill göra.

Servera tillsammans med den goda salladen och valfri dryck

PASTASALLAD

Gör denna goda färgrika pastasallad.

KOKKENS PASTASALLAD.

200g pasta
1 tsk dijonsenap
½ dl vitlöksvinäger
½ dl balsamvinäger
Lite vatten
Salt och peppar
150g kokt skinka
100g morötter
1 rödlök
100g kärnfria oliver
Persilja

Koka pastan enligt anvisningarna på paketen och låt den svalna. Tärna skinkan. Hacka lök och morot. Blanda samman ingredienserna i stor skål och smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad persilja.


RSS 2.0