PANNKAKOR

HAckade färska kryddor får vilken pannkaka som helst att bli spännande.
Härär det basilika och timjan som åker i pannkaksmeten., men det går med snart sagt vilka örtkryddor som helst.
Hoppa gärna över sylten och servera med keso.

Prickiga pannkakor med keso.

3 ägg
1 dl kallt vatten
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
6 dl mjök
2 msk smält smör
1 msk fin hackad färsk basilika
1 msk fin hackad färsk timjan
smör till stekning
Att äta till
keso
salladsgrönsaker.

Vispa ägg och hälften av mjölken.
Tillsätt alla vetemjöl och vispa tills den är klumpfri.
Därefter tillsätts resten av mjölken, vatten, salt, smält smör och örtkryddor.
Grädda tunna pannkakor i plattlägg.
Vik ihop pannkakorna så de får lite volym.
Serveras med keso och salladsgrönsaker.

MIDDAGSTIPSET

Gör något annorlunda med lövbiffen, inte bara steka den rakt upp och ner.
Våga göra något häftigt, gör denna.

Fylld lövbiff med senapspotatis

Ingredienser
125 g lövbiff, 4 skivor
4 msk fransk senap
1 burk kapris
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
0,5 dl vatten

Senapspotatis

800 g potatis, mjölig
2 msk dijonsenap
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

200 g sockerärtor

Tillagning

Potatisen får koka i den goda senapsgrädden. Servera den genast, såsen ska vara krämig och lövbiffen nystekt.
1. Potatis: Skala och skär potatisen i cm-stora bitar. Lägg
den i en kastrull. Rör ut senap i matlagningsgrädden och
blanda ner i potatisen. Tillsätt salt och peppar. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk ca 12 min.
2. Bred senap på lövbiffskivorna och strö på kapris. Vik ihop på mitten. Strö på salt och peppar.
Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje
sida. Häll på vattnet och låt koka ihop ca 1 minut.
3. Servera senapspotatisen genast med stekt lövbiff och
sockerärter.
200 g
200 g

RSS 2.0