SOPPADAX

KOKKENS GOA GULASCHSOPPA
 

4 port.
2 gula lökar
400 g nötgrytbitar
1 msk olivolja
3 pressade, vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
5 dl tomatjuice
5 dl vatten 2 oxbuljongtärningar
2 krm svartpeppar
2 krm krossad kummin
4 potatisar, tärnade
3 morötter, tärnade
1/2 tsk salt
Skala och hacka löken. Skär grytbitarna i mindre bitar. Fräs löken mjuk i oljan, tillsätt köttet och bryn runt om. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver. Tillsätt tomatjuice, vatten, buljongtärningar, svart- och cayennepeppar samt kummin. Låt grytan småkoka ca en timme. Skala och tärna potatis och morötter. Lägg i grytan och koka ytterligare 15 minuter. Salta. Servera med en klick creme fraiche.

RSS 2.0