Fann den

Jag hittade adventsstjärnan, så nu lyser den i fönstret. Låg i fel låda, vet inte varför, men nu är den iallafall på plats. Hoppas ni har tänt ert första ljus idag. Det har jag gjort och haft fika till. Snaskat lite på förberedelserna till jul.

PANIK

Nu är det panik i julstöket. Elljusstaken fungerar ej, måste köpa nya lampor. Värsta är ju vart är adventstjärnan, den är borta så jag måste ner i gömmorna i förådet och leta, det är inte lätt, det finns förmycke saker där.
Annars är det mesta framtaget, alla tomtar är på plats, ljusstakar med stearinljus. Så första advent kan komma imorgon i allafall. Nu ska jag ner å leta.

JULGODIS

Här kommer ett recept på julgodis, som ni kan förbereda redan nu.
WIENERNOUGAT
Detta behöver du.
250 gram nougat
150 gram mörk choklad
100 gram flagad mandel

1: Rosta denflsgede mandeln gyllenbrun i en torr och
inte alltför varm panna, ställ åt sidan.
2: Ställen en skål över en kastrull till hälften fylld med kokksnde vatten.
Smält nougaten i vattenbadet.
3: Fin haka den mörka chokladen och låt den smälta ner
tillsammans med nougaten.
4: Blanda sist ner den rostade mandeln.
Häll upp massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
Låt den stelna och skär i bitar.

Om ni inte vill äta genast så går den att frysa in.

Nu kommer svaret ni väntat på

Nyss hemkommen från Kovland. Hur gick det, som vanligt onödigt spännande. HHC vann tillslut med 2 - 1.
Fast det måste ju gå till straffar, efter att det stog ett lika efter tredje och förlängning, så vart det straffar. Våran junior Simon Nordh, som ävebn har den bästa räddningsprocenten i hela serien, tog fem raka straffar, de ni gör om det om ni kan. Nu är jag trött och ska gå och lägga mej. Imorgon kommer det ett julrecept till er. Godnatt.

Ishockey i Kovland

Ikväll gäller det om HHC ska bli klar för Allettan, vinst mot Kovland ikväll så säkrar man platsen.
Annars blir det att kämpa vidare. Vi kommer med en suporter buss att åka upp till Kovland för att heja på de våra.Motståndarna bruka bli skärrade av det stöd de våra får både hemma och bortamatcher. Håll tummarna åt oss, det kan bli Allsvenska med lite tur. I elitserien håller jag på Skellefteå, det har ju gått väldigt bra för dem, mot vad experterna har tippat, vad experter kan ha fel ibland, fast de kan ju gå åt helsike med skader å sånt. Berättar senare ikväll hur det gick.

Julshoppning

Här kommer jag med lite saker som jag har handlat.

Julstämmning på gång

Idag när den så kaalde snöstormen dragit vidare, då ser nab att marken är vit. Det kom ca 1 dm snö igår, så nu blir det lite ljusare på kvällarna, det käns ju skönt. Som ni vet så är det första advent på söndag och hoppas ni har börjat pynta för jul, det har jag börjat med. Tagit fram alla mina tomtar ca 200 srycken och fler blir det varje år. Bytt till julgardiner, hängt upp alla stjärnor som lyser i fönstren, har köpt amaryllisar och hyacinter i mängder. Just nu håller jag på med att sätta in hela nejlikor i apelsinerna, så att det ska lukta gott i hela lägenheten. Börjat med att förbereda alla julens läckerheter, man måste ju planer för allt från grunde

Snön yr

Nu kommer snön, men det blåser för mycket så man sitter inne. Vad gör man då? Spelar spel på datorn. Kan ju rek. sajten www.king.com, där man kan möta folk från hela världen. Spelen är av den enklare saken, så man behöver inte kunna var bäst, man ska ha ju lite roligt också. Har också sett filmen Wall-E, trevlig film om vår framtida robotvärld, tänk efter vad som kan ske i framtiden.

Red Cliff film av John Woo

John Woo har gjort det igen. En film om Forntida Kina. med enorm krigsskådespel. Här sparar man inte på folk och effekter. Filmen handlar om slaget vid de röda klipporna. Filmen är den första av två där del två kommer i vår. filmen slutar strax innan slaget vid klipporna. Man bara väntar på upplösningen. Skaffa den och se den, den är lite grann över två timmar.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0