KYCKLING

KOKKENS KYCKLING FILÉER I UGN OCH BEARNAISE
 

4 kycklingfiléer
1 msk smör
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 burk bearnaisésås
1 bunt färsk grön sparris

Potatis:
600 g potatis
Olivolja
Salt och svartpeppar

Sallad:
Grönsallad (valfri)
Avokado
Rostade pinjenötter
Små plommontomater
Fetaost

Instruktion:
Sätt på ugnen på 175 grader.

Skölj och skär potatisen i tunna klyftor med skalet på. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
Blanda smält smör, soja, salt och peppar.
Pensla blandningen över kycklingfiléerna.
Stek i ugnen på 175 grader i 20min.

Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Laga till bearnaisésåsen enligt anvisningarna på Knorrs förpackning.
Skölj sparrisen och skär av den nedersta delen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3-4min.
När du vet att kycklingfiléerna är klara så skivar du dem i lagom tjocka skivor på ett fint uppläggningsfat, häll över bearnaisésås och garnera med sparrisen.
Välj hur mycket du vill ha av varje grönsak beroende på hur mycket sallad du vill göra.

Servera tillsammans med den goda salladen och valfri dryck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0