KATT FRÅN HAVET

UNGSBAKAD HAVSKATT
 
800 g havskatt
3 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
0,5 ekologisk citron
4 msk parmesanost
4 msk olivolja
3 msk persilja
Salt
Peppar


Tillvägagångssätt för ugnsbakad havskatt:
Dela fiskfiléerna i mindre bitar om de är stora. Lägg fiskbitarna på ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och salta och peppra.

Pressa vitlöken och hacka persiljan. Riv citronskal och parmesanost. Blanda ströbrödet med vitlöken, persiljan, citronskalet, parmesanen, olivoljan, salt och peppar.

Fördela ströbrödsblandningen ovanpå fiskfiléerna och ställ sedan in formen i ugnen på 200 grader i ca 15 min.



SOMMARDESSERT

YOGHURTDESSERT 

4 store koppar grekisk yoghurt
20 jordgubbar
20 vindruvor
20 mandlar
150 gram choklad (gärna med en kakaohalt över 70%).
Lite honung


Tillvägagångssätt för yoghurtdessert:
Skölj frukten, grovhacka chokladen och mandlarna. Häll frukten, chokladen och mandlarna över honungen och avsluta med att ringla honung på toppen.



SOMMARSALLAD

SALLAD MED RABARBER
.

50 g mandlar
3 rabarber
100 g rörsocker
100 g blandad sallad
1 rödlök
50 g fetaost
Timjan


Tillvägagångssätt för sallad med rabarber:
Rosta mandlarna i en torr stekpanna till de börjar få färg. Låt dem svalna.

Skölj rabarbern och skär bort toppen och botten. Skär rabarberstjälken i mindre bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med rörsocker. Värm upp och låt sjuda på svag värme tills sockret smält och rabarberbitarna börjar mjukna (de får inte bli för mjuka).

Strimla rödlöken i tunna skivor och hacka mandlarna.

Blanda alla ingredienserna i en skål.

Salladen passar utmärkt som tillbehör till de flesta rätter.



RSS 2.0