HEMMAGJORD GLASS

 
 
Gör egen yoghurtglass!
Glass går det ofta åt i stora lass under sommarmånaderna. Varför inte prova att göra egen god y
oghurtglass?

Yoghurtglass har lite mindre kalorier, är friskt och fräscht och är enklare och snabbare att göra än vanlig glass, eftersom den oftast inte innehåller ägg.

Jordgubbsglass
1 msk citronsaft
400 g jordgubbar
2 ½ dl florsocker
4 dl naturell yoghurt
1 dl vispgrädde

Pressa ca 1 msk saft ur en citron och mosa jordgubbarna. Blanda ihop jordgubbsmoset, socker och citronsaft. Häll även i yoghurt och grädde. Häll sedan hela blandningen i en plastförpackning och täck med plastfolie. Låt stå i frysen i minst sex timmar, kom ihåg att röra i blandningen med jämna mellanrum.

Yoghurtglassdröm med äpple
4 dl naturell yoghurt (gärna turkiskt eller grekiskt)
1 ½ dl farinsocker
2 tsk kanel
1 msk citronsaft
1 ½ dl äppelmos

Blanda socker och kanel, häll sedan blandningen i en bunke med de andra ingredienserna. Om du använder glassmaskin, är glassen färdig att serveras på en gång. Om du använder elvisp, låt glassen stå i frysen några timmar och rör om med jämna mellanrum. Tips: När du skall servera, så gröp ur några äpplen och fyll dem med glassen.


RSS 2.0