TONÅRING I HUSET

  En far gick förbi sin sons rum och förvånades över att se att det var så fint städat och att sängen var bäddad.
Så fick han syn på ett kuvert som låg på kudden, adresserat till 'FAR'.
Med onda aningar och nervösa händer öppnade han kuvertet
och läste brevet från sin enda son:

Kära Far!

Det är med stor sorg jag måste skriva till dig.Jag var tvungen att sticka med min flickvän, för jag ville undgå en scen med Mor och dig.Jag vet att du och Mor fortfarande tar mig för ett barn, men Far, jag är alltså 17 år gammal och jag vet hur jag skall ta vara på míg själv.

Jag har funnit äkta kärlek tillsammans med Susanne, och hon är bara så söt. Men jag vet att du aldrig skulle vilja ha henne med på
familjekort på grund av piercingarna, tatueringarna och hennes inte så fina kläder och för att hon är så mycket äldre än mig
Också för att hon har fem barn, varav hennes yngsta dotter är i min ålder.

Men det är inte bara förälskelse. Far, hon är gravid med tvillingar! Susanne säger att vi kommer att bli väldigt lyckliga tillsammans.

Susanne bor i en campingvagn ute i skogen, och hon har tillräckligt med ved för att hålla oss varma över vintern.

Vi delar så många drömmar om framtiden. Far, hon säger att hon ska köpa massa dataspel till mig. Susanne älskar barn.
Alla henens barn har olika pappor, men hon säger att med mig är det annorlunda. Far, jag vet att vi kommer att vara tillsammans för alltid. Susanne säger att jag är mycket mera man än de äldre killarna hon har varit tillsammans med. Är inte det sött?

Susanne har öppnat mina ögon för att hasch faktiskt inte är skadligt.Hon är en businesskvinna eftersom hon odlar sin egen hampa
och säljer det för att försörja sin familj.
Susanne är duktig med pengar; hon byter lite av sitt hasch till kokain och ecstasy med grannarna.
De andra som bor i skogen är också företagsfolk.

Under tiden kommer vi att be om att vetenskapen finner en kur mot AIDS, så att Susanne kan få det bättre i framtiden.

Du skall inte vara bekymrad för mig, Far. Jag är väldigt lycklig!
En vacker dag är jag säker på att vi kommer och besöker er, så ni kan få se era barnbarn och mina styvbarn.

Med vänliga
hälsningar,

Er son

P.S.

Far, inte något av det ovanför är sant. Jag är hos Kalle
Jag ville bara berätta för dig att det finns värre saker i livet än betyget som ligger i skrivbordslådan.

Ring mig när det är säkert för mig att komma hem
flower

SVALKANDE TILL SOMMAREN

                                   
Ett enkelt recept på milkshake, enkelt så barn tycker det är kul
att göra sitt eget mellanmål ,+ att man kan få barn och äta mera frukt,
som min yngsta , hon åt aldrig hel frukt men i milkshakethumbs up





yesMilkshake yes



Mixa mjölk och glass till en läskande milkshake. Smaksätt med din
favoritsmak. Eller prova den naturell!



Grundrecept:
2 dl Mjölk
1 dl vaniljglass

smakförslag:
1/2 banan eller
1 msk O´boy eller
1 msk sylt eller
1/2 dl hallon/
blåbär/jordgubbar




Mixa alla ingredienser. Häll upp i ett stort glas.



Ps,,man kan göra raggardrink oxåblushing men dä får ni lista ut självlol



Ha en trevlig dagflower

Född till säljare!

En ung kille från en by i Norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett stort köpcentrum för att söka jobb.

Chefen för köpcentret undrar: 'Har du någon säljerfarenhet?'

Killen svarar: 'Nååå ,jooo... No ha ja jobba som säljare hemma i skogarna.'

Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och framåt bestämde han sig

för att anställa honom.

'Du kan börja imorgon bitti' sa han till killen.

'Jag kommer ner efter vi har stängt imorgon kväll och ser hur du har haft

det på din första dag.'

Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända.

Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan.

'Hur många affärer gjorde du idag?' frågade chefen.

Killen svarade: 'En.'

Då blev chefen lite fundersam och sade 'Bara en!? Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag.

'Hur mycket pengar rörde sig affären om ?'

Killen svarade: '1 911 138 kr.'

Chefen blev mycket överraskad och sade: '1 911 138 kr!!!

'Vad sålde du då till kunden ?'

Killen svarade: 'Först såld ja en liten metkrok.

Sen såld ja en mellanstor metkrok. Därefter såld ja en stor metkrok.

Sen blev de ett metspö. När ja sen fråga vars någescht han sku fiisk

svara han att han sku ååk ner till kusten.

Då sa jag att han sku behööv en båt, så vi gick ner till båtavdelningen.

Jag såld han den stora Baylinern med dubbla motorer.

Sen visa det sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten,

så ja to med han till bilavdelningen å såld han den där 4-hjulsdrivna

Chevrolet Tahoen.'

Chefen, som nu var i chocktillstånd sade... 'Så du menar alltså att en

kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja honom en

båt och en bil???!!!'


Då svarade killen glatt: 'Nej, nej! Han kom in å sku kööp tamponger ti sin fru, och då sa ja att han liik gärna kund ååk och fiisk eftersom helgen ändå va förstörd.'


Som det kan bli happy

Rutiner vid grillning...

* Grillning *

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är i antågande.

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till…

Eftersom grillning är den enda matlagningen som en riktig man ägnar sig åt.

Detta förmodligen med anledning av att grillningen medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).

När en man erbjuder sig att grilla gäller följande:

Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat.

2. Kvinnan gör en potatisrätt, en sallad, bakar vitlöksbröd, fixar till en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet och lägger det på lämpligt fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut detta till mannen som sitter bredvid grillen - med en iskall öl i handen.


Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN!

Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg, värmeljus, myggspiraler med mera .

6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar nu fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och allt annat hon tidigare burit ut till bordet där hon dessutom lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.



Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter i grillningens ädla konst.

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? Då han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han sedan länge misstänkt)..:

"Det går banne mig aldrig att göra en kvinna riktig nöjd…."


Önskar er en trevlig grill kväll happy

GRILLTIDER: MUMS

                      

Som många vet så är jag lite matgalenstress..jag älskar att äta ute på sommaren o älskar att grilla...så jag tänkte bjuda på lite olika tillbehör till grillat. för i bland så står hjärnan stilllol.....

Cantadou grillsåsyummy

3 dl creme fraiche eller gräddfil
1 ask Cantadouost, paprika chili
1 st finhackad röd paprika
1 tsk chili eller 1 tsk sambal oelek
1 nypa salt efter smak
1 nypa ev hackad persilja

Till grillad fisk kan man ta cantadou pepparrot + citron saft

Gör så här
1.Blanda allt till en slät kräm.

yesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyes

Rödlöks zatziki yummy

2 st finhackad rödlök
2 st pressad vitlök
4 dl turkisk yoghurt
1 nypa salt o peppar el efter behag
ev blanda i olivolja med citronsmak

Gör så här
1.Blanda o låt stå en stund

yesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyes

Molho de Piri-Piriyummy ..Denna heta sås lagas i hela Portugal devilo

1 dl röd chili, stark, grovhackad
4 klyftor vitlök, finhackad
1 tsk salt
2,5 dl olja, raps- eller oliv-
0,5 dl vitvinsvinäger

Gör så här
1.Lägg chili, vitlök, salt, olja och vinäger i en glasburk. Skruva på ett tätslutande lock och skaka burken så att allt blandas.
2.Låt burken stå i kylskåpet en vecka för att mogna.
3.Skakas ordentligt innan användning.
4.Såsen håller sig ca 2 månader i kylskåp.

yesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyesyes

Ha en trevlig kväll..flower o fort dä blir fint väder så fram mä grillenlol

                               yummyyummy

Snälla!! Hjälp mig vidarebefodra detta till alla som gillar

Allt står på Norska då det är en norsk dam som skickat detta från första början i mail.
Även länkarna är norska.
JAG VILL OCKSÅ VARNA FÖR KÄNSLIGA TITTARE FÖR VISSA STARKA BILDER

Aud Stokman, innehaver av kennel Little Merlin (oppdrett av mange raser, hovedsaklig doberman, kaukasisk ovtcharka og briard) er tiltalt og dømt for grov dyremishandling. Hun har anket saken til topps og blitt avvist. Hun får ikke lov å ha hund i Norge, nå leter hun etter bosted i Sverige. Hold utkikk og spre dette videre til alle hundefolk du kjenner i Sverige.


Her er annonsen fra blocket.se:
[url]http://www.blocket.se/varmland/Gard__smabruk__liten_del_av_skog__etc__gjerne_27466387.htm?ca=11&w=3 [/url] Denna har jag anmält till blocket redan


Link til artikkel om rettssaken der man kan trykke seg videre til flere artikler:
[url]http://www.glomdalen.no/nyheter/article4829736.ece [/url]


Bilder:
[url]http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/kastet-hundene-i-gjoedselhaug-1963886.html [/url]


Video:
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/dyremishandlingsiktet-har-faatt-seg-nye-hunder-2852573.html
[url]http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politiet-broet-opp-doera-og-hentet-hund-med-tvang-3011515.html [/url]
BC-blandingen ble funnet død og begravet da eieren med politiets hjelp kom for å hente den.


Informasjon:
*Stokman har vært i Mattilsynet/dyrevernnemndas søkelys i en årrekke.
*Ved inspeksjon i februar 2008 var det 48 hunder på stedet. 22 hunder ble konfiskert og 3 avlivet i mai 2008. Av de 22 hundene ble 20 omplassert til nye hjem, 2 måtte avlives da de ikke lot seg rehabilitere.
*15 valper ble funnet i plastposer i fryseren. I en gjødselhaug ble det gravd opp kadaver etter over 30 hunder.
*Hunder ble avlivet med slag, skudd eller veterinærpreparater og gravd ned i gjødselhaugen.
*11 nye hunder (inkludert et kull basenjivalper) ble konfiskert november 2009.
*Hun innrømmer å ha avlivet en flere uker gammel valp ved å kaste den i veggen.
*Inspeksjonsrapportene forteller om hunder med sykdom, skader, ubehandlede bittsår, infeksjoner, ørebetennelse, ekstremt flokete pels, skyhet med mer. Hundene hadde ikke vann eller ordentlig ly.


Aud Stokman mishandler og vanskjøtter dyr hun får i sitt eie. Hun samler på hunder, og har også hester, høns, geit og sau.
Hun trakkaserer, truer og svindler mennesker for å få tak i og beholde hunder.


Tack på förhand!

LIVE = VIKINGA- Å MEDELTID

Under vintern har mång suttit hemma och tråcklat på ringbrynjor, sytt kläder rller gjort något annat inför sommrens LIVEträffar.
Här kommer det två tips på hur man kan lga mat på dessa.
För de som vill ha mitt kompendium, så kan de maila mig på [email protected]

Fisk i kokgrop

En urtagen fisk fylls med gröna växter. Till torsk passar t.ex. Iök, penningört och blad av målla; till gädda lök, vattenkrasse och jordreva. Fisken läggs in i nä verflak, som dessförinnan blötlagts för att mjukna. Paketet görs så tätt som mödlips och knyts till med vidjor.

Stenar värms i eld någon timme innan tillagningen. När de är ordentligt varma (i mörker kan man ana att de börjar glöda) läggs de under och över fiskpaketet i en grop.

Det är då viktigt att nävern runtfisken ärfuktig så att den inte tar eld. Över gropen läggs grästorvor Tillagningstiden är beroende av fiskarnas vikt och stenarnas värme och antal. Totalt 8 knytnävestora stenar, 4 under och 4 över paketet, kan ge en kokningstid på ca I timme för 2 kilo fisk. Fisken är färdig när köttet släpper från benen.

 

Istället för näver kan stora gröna blad användas till paketet. Det går även att

använda mindre blad, t.ex. björkblad, och isolera fisken från de heta stenarna med dem. Fisken kan få smak av bladen.

 

Lamm i kokgrop

Linda kryddiga växter runt lammkött eller gör en rulle av lammslag fylld med äpple, timjan rönnbär och jordreva. Gör ett paket av näver eller linda bladväxter runt köttet, t.ex. målla och groblad och täck med ett lager väl ältad lera.

Varva i en grop uppvärmda stenar och köttpaketet. Täck gropen med grästorvor så att ingen värme läcker ut. Kokningstiden är en dryg timme per kilo kött.


RSS 2.0