MIDDAGSTIPSET

Gör något annorlunda med lövbiffen, inte bara steka den rakt upp och ner.
Våga göra något häftigt, gör denna.

Fylld lövbiff med senapspotatis

Ingredienser
125 g lövbiff, 4 skivor
4 msk fransk senap
1 burk kapris
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
0,5 dl vatten

Senapspotatis

800 g potatis, mjölig
2 msk dijonsenap
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

200 g sockerärtor

Tillagning

Potatisen får koka i den goda senapsgrädden. Servera den genast, såsen ska vara krämig och lövbiffen nystekt.
1. Potatis: Skala och skär potatisen i cm-stora bitar. Lägg
den i en kastrull. Rör ut senap i matlagningsgrädden och
blanda ner i potatisen. Tillsätt salt och peppar. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk ca 12 min.
2. Bred senap på lövbiffskivorna och strö på kapris. Vik ihop på mitten. Strö på salt och peppar.
Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje
sida. Häll på vattnet och låt koka ihop ca 1 minut.
3. Servera senapspotatisen genast med stekt lövbiff och
sockerärter.
200 g
200 g

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0