MIDDAGSTIPSET
Gör något annorlunda med lövbiffen, inte bara steka den rakt upp och ner.
Våga göra något häftigt, gör denna.
Fylld lövbiff med senapspotatis
Ingredienser
Våga göra något häftigt, gör denna.
Fylld lövbiff med senapspotatis
Ingredienser
125 g | lövbiff, 4 skivor |
---|---|
4 msk | fransk senap |
1 burk | kapris |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 msk | smör |
0,5 dl | vatten |
Senapspotatis
800 g | potatis, mjölig |
---|---|
2 msk | dijonsenap |
2,5 dl | matlagningsgrädde |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör
200 g sockerärtor
Tillagning
Potatisen får koka i den goda senapsgrädden. Servera den genast, såsen ska vara krämig och lövbiffen nystekt.
1. Potatis: Skala och skär potatisen i cm-stora bitar. Lägg
den i en kastrull. Rör ut senap i matlagningsgrädden och
blanda ner i potatisen. Tillsätt salt och peppar. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk ca 12 min.
2. Bred senap på lövbiffskivorna och strö på kapris. Vik ihop på mitten. Strö på salt och peppar.
Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje
sida. Häll på vattnet och låt koka ihop ca 1 minut.
3. Servera senapspotatisen genast med stekt lövbiff och
sockerärter.
den i en kastrull. Rör ut senap i matlagningsgrädden och
blanda ner i potatisen. Tillsätt salt och peppar. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk ca 12 min.
2. Bred senap på lövbiffskivorna och strö på kapris. Vik ihop på mitten. Strö på salt och peppar.
Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje
sida. Häll på vattnet och låt koka ihop ca 1 minut.
3. Servera senapspotatisen genast med stekt lövbiff och
sockerärter.
200 g |
200 g |
Kommentarer
Trackback