VÅREN 2

Ut och plocka spröda nässlor. Plocka mycke nässlor, då man kan frysa in, Man kan göra massor med goda maträtter, som denna.
 
 

NÄSSELPANNKAKA MED GETOST, OLIVER OCH HONUNG

 
 
Det här behöver du.
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl turkisk yoghurt
1 msk smält smör
2 dl dinkelmjöl
salt
1 l nyplockade nässlor
en bit smulad getost
1 dl urkärnade oliver
 
Så här gör du.

1.  Koka och förväll nässlorna i tio minuter.

2. Blanda ägg, mjölk, yoghurt, smör , dinkelmjöl och salt till en jämn smet.


3. Häll av vattnet från nässlorna och låt dem rinna av ordentligt i en sil. Tryck med en sked på dem så blir duav med mer vatten.

4. Finhacka nässlorna.

5. Blanda i nässlorna i smeten

6. Stek pannkakor i smör.
7. Garnera dem med oliver, smulad getost och honung.

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0