CHILI

Ett enkelt recept på klassisk het chili con carne som blir väldigt gott. Det är inte bara lättlagat och mustigt. Denna klassiska gryta innehåller köttfärs, chili, vita bönor, paprika och andra smarriga ingredienser som passar en mustig och het chili.
Servera den med ris eller bröd och en god sallad
 
CHILI CON CARNE
 
 
 
 
Det här behöver du.
  • 400 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 tsk rökt paprika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander malen
  • 1 apelsin saft och skal av
  • 1 ,5 msk honung
  • 2 dl kalvfond
  • 400 g krossade tomater
  • 1 burk kokta små vita bönor
  • ljust bröd
  • gräddfil eller matlagningsyoghurt
Så hä gör du.
  1. Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chilin fint. Behåll kärnorna om Ni vill ha mer hetta. Strimla paprikan på längden och börja steka alltsammans i en gryta.
  2. Tillsätt köttfärsen och stek den på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, gå i med kryddorna och fortsätt steka. Rör om hela tiden så inget bränns.
  3. Slå på tomaterna, låt det koka upp och slå på kalvfonden.
  4. Medan det kokar, riv ner apelsinskalet i grytan och tillsätt saften från apelsinen samt honungen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan.
  7. Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander.
  8. Servera med ljust bröd och gräddfil eller matlagningsyoghurt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0