ANNORLUNDA

Här är ett recept på klassisk våffelsmet som ger dig frasiga och ljuvligt goda våfflor. Dessa våfflor är dessutom extra goda med Dumle och mjölkchoklad. Med kolsyrat vatten i smeten blir våfflorna luftigare.
 
VÅFFLOR MED DUMLE
 
Dumlevåfflor – enkelt recept
 
Det här behöver du

Frasvåfflor

  • 50 g smör till gräddning
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 3 dl iskallt vatten (kolsyrat ger luftigare våfflor)

Garnering/fyllning

  • 20 st Dumlekolor
  • 100 g mjölkchoklad
Så här gör du.
  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet.
  2. Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte!)
  3. Smält mjölkchokladen.
  4. Dela ett par Dumle på mitten (cirka 3 hela kolor per våffla)
  5. Smörj våffeljärnet med en klick smör och häll på smet. Fördela ut dumlebitarna och ta hjälp av en gaffel för att täcka över bitarna med smet.
  6. Grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna.Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset.
  7. Ringla över smält mjölkchoklad. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0