SOPPA

En mustig och god grönsakssoppa med bönor, pasta och kalvlägg.
 

Grönsakssoppa med bönor, pasta och kalvlägg

Recept från Zeta: Grönsakssoppa med bönor, pasta och kalvlägg
 
Det här behöver du.
  • 4 skivor ca 800 g kalvlägg med ben
  • 4 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor hackade
  • 1 gul lök skuren i bitar
  • 1/2 fänkål skuren i bitar
  • 1/4 huvud savoykål
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 liter vatten
  • 200 g fusilli casa di luca
  • 1 röd paprika skuren i bitar
  • 1 fpk 200 g stora vita bönor
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka persilja hackad
Så här gör du.

Bryn kalvläggen i olivolja på båda sidor.

Lägg i en kastrull tillsammans med vitlök, gul lök, fänkål, kål, buljongtärning och vatten.

Låt småputtra under lock tills köttet är mört, ca 1,5 timme.

Späd eventuellt med mer vatten.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Lägg ner paprikan, bönor och pasta i soppan,

Smaka av med salt och peppar.

Avsluta med persilja.

Servera med ett gott bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0