PASTA

När du snabbt ska trolla fram middag på bordet är det här en härlig pastarätt. Smakerna harmonierar fint och den blir härligt krämig av getosten.
 
SPAGHETTI MED PAPRIKA, SVARTKÅL OCH GETOST
 
 
Det här behöver du.
400 g spaghetti
3 paprikor, gärna i olika färger
2 msk olivolja till stekning
1 kruka svartkål eller några stjälkar
2 vitlöksklyftor
1 bit chèvre, 200 g
salt och nymald svartpeppar
 
Så här gör du.
1. Sätt på pastavatten. Salta och lägg ner pastan när vattnet kokat upp.
2. Strimla paprikorna och stek dem på ganska hög värme i en stor stekpanna. Strimla kålen och lägg ner den när paprikorna börjat mjukna, pressa även ner vitlöken. Fortsätt steka några minuter tills kålen mjuknar.
3. Skär bort kanterna från osten och skär eller smula osten i bitar. Blanda med de stekta grönsakerna.
4. Häll av pastavattnet och häll tillbaks pastan i kastrullen. Blanda ner grönsakerna och osten. Rör om tills osten smälter med kastrullen på eftervärmen. Peppra och smaka av om det behövs salt. Servera genast på varma tallrikar. Garnera gärna med någon kryddört.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0