GODIS


Den här brittlen med choklad och krossat polkagodis är lika rolig att ge bort som att få ha för sig själv.
 
CHOKLAD OCH POLKA BRITTLE
 
Choklad- och polkabrittle
 
Det här behöver du.
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl strösocker
  • 100 choklad, ljus eller mörk
  • 4 msk krossat
  • polkagodis
Så här gör du.
  1. Täck en plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.
  2. Smält sockret under oavbruten omrörning på medelstark värme i en liten släpplättpanna med höga kanter, cirka 20 centimeter i diameter. Öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till en ljusbrun karamell.
  3. Häll genast massan på papperet och bred ut den. Låt kallna och stelna.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll och bred ut chokladen över brittlen. Garnera med det krossade polkagodiset. Låt kallna och stelna.
  5. Bryt eller krossa i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0