SÖNDAGSMIDDAG


Fläskfilé lindad i bacon med ugnsrostad potatis och steklök – perfekt helgmat!
 
BACONSTEKT FLÄSKFILE
 
Baconstekt fläskfilé
 
Det här behöver du.
  • 600-700 g fläskfilé
  • cirka 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk finhackad dragon
  • 1 paket bacon
  • 2 msk smör

Ugnsrostad potatis och steklök

  • 1 påse steklök, cirka 250 g
  • 1 hel vitlök
  • 800 g liten potatis, vältvättad
  • 3-4 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt

Till servering och garnering

  • senap
  • hackade dragonblad
Så här gör du.
.
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa filén. Gnid in den med salt, peppar och vitlök. Strö över finhackad dragon.
  3. Lägg baconskivorna runtom köttet, fäst med tandpetare om det behövs.
  4. Bryn köttet runtom i smöret i en stekpanna så att baconen får fin färg. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in köttermometern i filén in i den tjockaste delen av köttet.
  5. Stek köttet klart i mitten av ugnen till 70 grader innertemperatur.
  6. Ugnsrostad potatis och steklök: Sätt ugnen på 225 grader. Skala steklöken. Dela vitlöken, den behöver inte skalas. Blanda steklök, vitlök, potatis och olja i en ugnssäker form. Smula över saltet.
  7. Sätt formen i nedre delen av ugnen och rosta i cirka 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk, rör om 2-3 gånger under tiden.
  8. Servera med senap. Garnera med färsk dragon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0