GRYTA

Här får grytbitar långsamt puttra ihop med linser och rotfrukter. Grytan toppas med kikärtor och persilja på slutet för extra mättnad, färg och smak. Tar lite tid att laga, men gott blir det!
 
KALOPS MED ROTFRUKTER
 
Kalops med rotfrukter, linser & bönor
 
Det här behöver du.
  • 1 morot
  • 1 rödbeta eller gulbeta
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl kokta belugalinser
  • 100 g grytbitar
  • ½ liter lantbuljong
  • ½ dl kikärtor
  • lagerblad
  • hel vitpeppar
  • hackad persilja
  • salt
  • svartpeppar
Så här gör du.
  1. Skala, ansa och skölj morot och rödbeta eller gulbeta. Dela dem i mindre bitar. Krossa vitlöken.
  2. Lägg morot, rödbeta, vitlök, linser och grytbitar i en kastrull med buljong, lagerblad och 5 vitpepparkorn.
  3. Sjud under lock i 2 timmar på låg värme. Späd om grytan blir torr.
  4. Känn på köttet om det är mört, smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg i kikärtorna och låt det hela bli genomvarmt före servering.
  6. Toppa med persilja.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0