LAMM

Gör dessa goda lammfärsbiffar och servera med en god sallad.
 
LAMMFÄRSBIFFAR MED BULGURSALLAD OCH GRILLAD HALOUMI
 

 

 
Det här behöver du.
    • 1 dl havregryn
    • 1 msk potatismjöl
    • 1.5 dl mjölk
    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st citron rivet skal
    • 1 tsk rosmarin hackad
    • 1 tsk timjan repad
    • 1 msk kalvfond
    • salt, svartpeppar
    • 2 msk smör

Bulgursallad:

    • 1.5 dl bulgur
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 st paprika grillad inlagd röd
    • 0.5 st paprika gul
    • 0.5 dl purjolök hackad
    • 1 st squash grön
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl oliver svarta urkärnade
    • salt och peppar

Servera med:

    • halloumiost grillad

Garnera med:

  • citronskal
  • rosmarin
Så här gör du.
1
Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt fond i kokvattnet. Tärna paprikorna och vänd ner i den kokta bulgurn tillsammans med purjolöken. Tärna squashen och fräs i en stekpanna med olja i 3 minuter. Vänd ner squash och skivade oliver i bulgurn. Smaka av med salt och peppar.
2
Lammfärsbiffar: Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en skål och låt det svälla i 10 minuter. Blanda ner färs, ägg, citronskal, rosmarin, timjan, fond, salt och peppar och rör om till en fast smet.
3
Forma färsen till biffar och stek i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Lägg upp på ett fat och håll varmt under folie. Servera med gril-lad haloumi och garnera med citronskal och rosmarin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0