INBAKAD

Hur gör man en fläskfilé lite festligare? Man rullar in den i smördeg såklart. Tillsammans med en fyllning gjord på svamp, timjan, schalottenlök och dijonsenap blir denna klassiska rätt precis så god som man minns att den var på 80-talet.
 
INBAKAD FLÄSKFILE
 
Inbakad fläskfilé
 
Det här behöver du.
Fyllning
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
Fläskfilé
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
Till servering
  • potatis
  • sås (gärna grönpepparsås)
  • sallad
Så här gör du.
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fyllning: Skala och hacka löken. Ansa och tärna svampen smått. Stek allt i smöret och krydda med salt, peppar och timjan.
  3. Fläskfilé: Putsa bort senorna från fläskfilén. Salta och peppra köttet och bryn i smöret runt om i en stekpanna.
  4. Rulla ut smördegen (med papperet kvar) och pensla senapen på degen. Lägg svampfyllningen och köttet på smördegen. Rulla ihop till en rulle och låt skarven på degen vara under. Lägg den i en ugnssäker form. Pensla degen med uppvispat ägg.
  5. Tillaga köttet i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperatur är 70°C, ca 25 minuter.
  6. Till servering: Servera gärna med potatis, grönpepparsås och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0