BULLIGT

Riv parmesanost i köttfärsen och laga riktigt goda köttbullar till middag – de här steker du dessutom enkelt i ugnen!
 
PARMESANKÖTTBULLAR
 
 
 
Det här behöver du.
800 g blandfärs
1½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
finrivet skal av 1 citron
1 kruka basilika eller persilja, finhackad
2 dl finriven parmesanost
2 ägg
2 tsk kinesisk soja
 
Så här gör du.
1.Sätt ugnen på 250°.
2.Blanda färs, salt, peppar, citronskal, basilika, parmesanost och ägg.
3.Rulla bollar något större än vanliga köttbullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen 10–15 minuter. Pensla efter halva tiden med soja för att få fin färg.
4.Servera dem ljumma eller kalla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0