BIFFAR
Saftiga goda köttfärsbiffar till middag, en favorit som heter duga
KÖTTFÄRS BIFFAR MED GRÄDDSÅS
Det här behöver du.
- 1 skiva vitt bröd
- 0.5 dl vatten
- 250 g blandfärs
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 st schalottenlök
- 0.5 st ägg
- smör till stekning
Sås:
- 1.5 dl vatten
- 0.5 msk kalvfond konc.
- 1 msk redning mörk
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
- soja
Servera med:
- potatis blomkål och broccoli
Så här gör du.
1 Riv brödet i små bitar och lägg i en bunke. Häll på vatten och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt och peppar.
2 Skala och riv löken på rivjärn och blanda ner i smeten tillsammans med 1/2 ägg. Arbeta färsen smidig. Forma små biffar och lägg på smörpapper.
3 Stek biffarna i en medelvarm stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
4 Blanda vatten, fond och redning i en kastrull. Vispa och låt koka, ca 3 minuter.
5 Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med såsen, kokt potatis, blomkål och broccoli.
Kommentarer
Trackback