BIFFAR

Saftiga goda köttfärsbiffar till middag, en favorit som heter duga
 
KÖTTFÄRS BIFFAR MED GRÄDDSÅS
 
 
Det här behöver du.
    • 1 skiva vitt bröd
    • 0.5 dl vatten
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 tsk salt
    • 1 krm svartpeppar
    • 0.5 st schalottenlök
    • 0.5 st ägg
    • smör till stekning

Sås:

    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond konc.
    • 1 msk redning mörk
    • 0.5 dl matlagningsgrädde
    • salt och peppar
    • soja

Servera med:

  • potatis blomkål och broccoli
Så här gör du.
1 Riv brödet i små bitar och lägg i en bunke. Häll på vatten och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt och peppar.
2 Skala och riv löken på rivjärn och blanda ner i smeten tillsammans med 1/2 ägg. Arbeta färsen smidig. Forma små biffar och lägg på smörpapper.
3 Stek biffarna i en medelvarm stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
4 Blanda vatten, fond och redning i en kastrull. Vispa och låt koka, ca 3 minuter.
5 Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med såsen, kokt potatis, blomkål och broccoli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0