VEGGO

Idag blir veggogratäng, testa den, för den är god.

SQUASH- OCH TOMATGRATÄNG.
 
 
Det här brhöver du.
650-700 g squash
3-4 tomater
1 msk torkad basilika
2,5 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
2 dl finriven parmesan
Salt och svartpeppar
 
Så här gör du.
Tärna squashen (ta bort skalet om det känns hårt och skär bort kärnhuset om det är löst). Lägg squashbitarna i ett durkslag och salta, låt dra ca 30 minuter. Torka av squashen med hushållspapper. Dela tomaterna och skiva i skivor. Blanda tomat och squash i en ugnsform och strö över basilika.

Koka upp grädden tillsammans med pressad vitlök. Koka ca 10 minuter under omrörning tills grädden tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Rör ner parmesanen i grädden och låt den smälta. Fördela ostsåsen över squashen. Gratinera i 25-30 minuter i 225 grader tills gratängen fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0