VÅFFLOR

Grädde blandad med mascarpone och blåbär tar nygräddde våfflor till nya höjder.
 
FRASVÅFFLOR MED BLÅBÄRSKRÄM.
 
 
 
Det här behöver du.
50 g smör
4 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2½ dl kallt kolsyrat mineralvatten

Blåbärskräm
1½ dl vispgrädde
1½ dl mascarponeost
1½ dl blåbär, frysta
ca 3 msk florsocker
½ tsk bourbon-vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker

Så här gör du.

1. Blåbärskräm: Vispa grädden lätt. Rör ner den i mascarponeosten, lite i taget, och rör krämen slät mellan varje tillsats. Rör försiktigt ner blåbären. Smaka av med florsocker och  vaniljpulver eller vaniljsocker.
2. Smält smöret till våfflorna och låt det svalna.
3. Vispa grädden i en bunke. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt det kolsyrade vattnet och rör smeten slät. Vänd sist ner det avsvalnade smöret.
4. Hetta upp våffeljärnet och grädda gyllenbruna våfflor. Servera dem nygräddade och frasiga tillsammans med blåbärskrämen eller blåbärssylt och lättvispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0