PAJIGT

Svamp, spenat och frasigt skal i samma recept kan aldrig bli fel. Vänner, här är höstens godaste svamppaj!
 
HÖSTPAJ
 
 
 
Det här behöver du.
3 ark filodeg
1 dl smält smör 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör till stekning 
1 msk olivolja till stekning
300 g färska kantareller
ca 150 g färsk spenat
salt och nymald svartpeppar
1 dl hackad persilja
2 dl crème fraiche 
ca 3 dl riven cheddarost, 100 g
 
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på på 200°.
2. Pensla en pajform, cirka 24 cm i diameter, med lite av det smälta smöret. Klä formen med filodeg och pensla degen med resten av det smälta smöret.
3. Hacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs kantarellerna under omrörning tills det börjar ”knäppa” i dem, 4–6 minuter. Blanda ner löken, vitlöken och spenaten och låt det fräsa med i någon minut. Krydda med salt och peppar. Blanda ner persiljan och häll över svampfräset i pajformen.
4. Blanda crème fraiche och ost och fördela röran över svampen. Grädda i nedre delen av ugnen tills osten har fått lite färg, cirka 30 minuter. Servera pajen varm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0