PAJIGIT

Recept på en matig kantarellpaj som både doftar och smakar helt underbart. Ljuvliga smaker av fyllig prästost, grädde och kantareller. Servera pajen med en enkel och fräsch grönsallad, så att de goda smakerna kommer fram ordentligt.
 
KANTATELLPAJ
 
 
 
Det här behöver du.
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl 2,5 msk vatten

Fylllning

  • 1 liter kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl persilja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl prästost

Till servering

  • grönsallad eller tomatsallad
Så här gör du.
  1. Blanda snabbt ihop pajdegen, låt den vila i kyl i 1 timme. Tryck ut degen i en form, nagga den med en gaffel och förgrädda pajskalet på 225° i ca 10 minuter.
  2. Ansa och rensa svampen, finhacka schalottenlöken. Hetta upp smöret i en panna. Stek svamp och lök i smöret tills de får vacker färg. Pudra över vetemjölet och tillsätt grädde och mjölk.
  3. Låt småkoka till en krämig stuvning.
  4. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten. Grädda pajen på 225° ca 20 minuter eller tills den fått vacker färg. Servera med grönsallad eller tomater.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0