NÖFF NÖFF

Funderar du på att bjuda på något gott i helgen, varför inte detta.

FLÄSKFILE MED SVAMP OCH POTATISGRATÄNG
 
 
Det här behöver du.
    • 600 g fläskfilé
    • salt peppar
    • 2 st schalottenlökar
    • 300 g svamp t ex kantareller, champinjoner
    • 1 msk hackad persilja
    • 0.5 dl lingon frysta

Potatisgratäng:

    • 1 kg potatis
    • 1 tsk salt
    • 1 krm peppar
    • 2.5 dl mellangrädde
    • 2 dl crème fraîche

Ugn: 225°

Så här gör du.
1
Börja med potatisgratängen. Skala och skölj potatisen. Skär den i tunna skivor. Varva potatisen med salt och peppar i en smord eldfast form.
2
Rör samman grädden med crème fraiche. Häll det över potatisen. Ställ formen mitt i ugnen ca 40–50 minuter eller tills potatisen är mjuk och har blivit guldbrun.
3
Skala och finhacka löken. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett ca 5–7 minuter. Krydda lätt med salt och peppar. Tillsätt persiljan och lingonen. Låt allt bli genomvarmt.
4
Putsa fläskfilén och skär den i 8 bitar. Bulta ut dem lätt med handen. Krydda med salt och peppar. Stek filébiffarna gyllene i lite matfett, ca 2–3 minuter på varje sida. Bjud fläskfilén tillsammans med svampen och potatisgratängen. Gröna ärter är också gott till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0