LYXIGT

Lillördag, varför inte lyxa till det?
 
OXFILE PROVENCALE
 
 
 
Det här behöver du.
ca 600 gram oxfilé
Salt & peppar
Råstekt potatis
Kryydsmör
 
Så här gör du.

Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn oxfilén runtom så den får fin färg. Slå in den i folié och låt eftersteka i ugnen 175 grader tills innertemperaturen visar 55 – 65 grader beroende på hur välstekt du vill ha köttet. Jag kör på 60 grader. Låt köttet sedan vila innan du skär upp det. Råstek potatisen och krydda med salt, peppar och lite örtkrydda och placera i en ugnsfast form. Skiva oxfilén och lägg över. Skär skivor av smöret och lägg på köttet. Ställ in i ugnen tills smöret smält, ca 5 – 10 min.

 

Vitlök & persiljesmör : 
200 gram smör
1 knippe persilja
3 – 4 vitlöksklyftor
Salt & peppar

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0