KYCKLING

Höst, en god och värmande gryta från Frankrike passar nu.
 
FRANSK KYCKLINGGRYTA
 
 
Det här bhöver du.
  • 3 msk olivolja
  • 8 bitar kyckling till exempel 4 ben och 4 lår
  • 12 st schalottenlökar skalade
  • 300 g skogschampinjoner
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vin (matlagningsvin går också bra)
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2.5 tsk maizena
  • 2 tsk örter (kryddblandning)
  • svartpeppar nymalen
  • mineralsalt efter smak
  • 8 st potatisar
Så här gör du.
1: Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull.
2: Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter. Ta upp bitarna och ställ åt sidan. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme i cirka 30 minuter. Red grytan med maizena, utrörd i lite kallt vatten. Rör om tills grytan börjar tjockna. Smaka av med örter, svartpeppar och mineralsalt.
3: Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0