KYCKLING
Höst, en god och värmande gryta från Frankrike passar nu.
FRANSK KYCKLINGGRYTA
Det här bhöver du.
- 3 msk olivolja
- 8 bitar kyckling till exempel 4 ben och 4 lår
- 12 st schalottenlökar skalade
- 300 g skogschampinjoner
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- 5 dl vatten
- 2 dl vin (matlagningsvin går också bra)
- 2 msk kycklingfond
- 1 msk tomatpuré
- 2.5 tsk maizena
- 2 tsk örter (kryddblandning)
- svartpeppar nymalen
- mineralsalt efter smak
- 8 st potatisar
Så här gör du.
1: Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull.
2: Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter. Ta upp bitarna och ställ åt sidan. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme i cirka 30 minuter. Red grytan med maizena, utrörd i lite kallt vatten. Rör om tills grytan börjar tjockna. Smaka av med örter, svartpeppar och mineralsalt.
3: Servera med kokt potatis.
Kommentarer
Trackback