KOLAPS

Att laga en klassisk kalops kräver en del hackande, och kärlek, men den är så värd det.
 
KALOPS.
 
 
 
 
Det här behöver du.
  • 800 g högrev i tärningar om 2 x 2 cm

  • 1 finhackad gul lök

  • 1 dl finhackad purjolök

  • 3 lagerblad

  • 2 skivade morötter

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1 1/2 msk kalvfond

  • 1-1 1/2 tsk malen kryddpeppar

  • 1 liten kålrot i tärningar

  • 1 vatten, späd efter hand som grytan puttrar
  • 
salt & nymalen svartpeppar

  • smör till stekning

  • majsena, ljus redning


Pepparrotsfraiche:


  • 1 1/2 msk färskriven pepparrot

  • 2 dl crème fraiche


Tillbehör:


  • hackat äpple

  • kokt potatis
  • 
kokta rödbetor

Så här gör du.
  1. Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna.

  2. Häll i hackad lök och purjolök så även det steks och får lite färg. Lägg i morötter och kålrot. Tillsätt kryddor, fond och 5 dl vatten. Låt det puttra på låg värme. Späd med vatten under tiden. Köttet ska bli mört och gott. Låt grytan puttra cirka 1 timme eller tills köttet är perfekt! Red eventuellt av grytan med majsena. Smaka av med salt och peppar!

  3. Rör samman crème fraiche och riven ­pepparrot. Servera kalopsen med kokt potatis, rödbetor, en rejäl sked pepparrotsfraiche och hackat, syrligt äpple.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0