HUSMANS

Lättlagat recept på klassiska maträtten Biff Rydberg. Tärnad potatis, mört kött och äggula toppad med härlig persilja. Husmanskost med få men goda ingredienser – middag när den är som bäst. Det här är en extra lyxig Biff Rydberg med oxfilé. En slags pyttipanna de luxe. Laga och njut!
 
BIFF RYDBERG.
 
 
 
 
Det här behöver du.
  • 800 g oxfilé eller biff i tärningar om 2x2 cm
  • 2 gula lökar, hackade
  • 800 g tärnad potatis
  • 4 äggulor
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • persilja
Så här gör du.
  1. Stek potatisen gyllene i smör och krydda med salt. Låt rinna av.
  2. Stek löken mjuk i smör på medelvärme, krydda med salt.
  3. Stek köttet hastigt i smör så att det får fin färg. Låt överflödigt fett rinna av.
  4. Servera allt så nylagat som möjligt! Toppa med rå äggula och strimlad persilja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0