HÖSTGRYTA

Visst är det trevligt med klassiskt långkok. Laga denna höstiga härliga rödvinsbräserade högrev och bjud in dina vänner på en trevlig middag!
 
HÖSTGRYTA.
 
Bildresultat för Gryta med högrev
 
Det här behöver du.
  • 800 g högrev
  • 200 g sidfläsk
  • 2 gula lökar, skalade och delade
  • 2 morötter, skalade och delade
  • 3 lagerblad
  • 1 msk plockade timjanblad
  • 1 flaska rödvin
  • vatten
  • 200 g champinjoner
  • 1 dl plockad bladpersilja
  • salt och peppar efter smak
Så här gör du.
1: Bryn köttet i smör.
2: Lägg hela högrevsbiten i en kastrull, tillsätt morot, lök och timjan.
3: Häll på vin och fyll på med vatten så att det täcker och sjud på spisen i 4 timmar, lyft upp köttet och dela i 4       bitar.
4: Sila spadet och reducera det tills cirka hälften återstår och använd det som sås.
5: Tärna sidfläsket och dela champinjonerna i fyra delar, bryn hårt och lägg i såsen.
6: Låt kött och sås koka ihop någon minut på medelvärme.
7: Plocka timjanblad och skär persiljan i tunna strimlor, strö örterna på köttet och såsen.
8: Servera med potatismos.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0