HÖSTGRYTA

Gör en gryta med svamp och rådjur.
 
HÖSTGRYTA
 
 
Det här behöver du.
Smör
2-3 dl förvällda kantareller
1 kg putsade grytbitar av rådjur.
1-2 dl vatten
5 dl grädde
1 msk kinesisk soya
3 msk kalvfond
2 msk med svartvinbärsgelé
10 – 15 stycken soltorkade tomater, dela dem i stora bita.  
Färsk timjan.
Majsenaredning
Peppar
 
Serveras med kokt potatis
 
Så här gör du.
Dela svampen vid behov, jag gillar att det är stora bitar.
Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar, krydda med lite grovmalen svartpeppar och bryn i smöret så det får en fin yta, lägg i svampen.
Tillsätt vatten, grädden, soyan, gelén och fonden och låt koka upp, sjud sedan 2-2,5 timmar så köttet blir riktigt mört.
Red med lite majsena utrört i vatten till lagom konsistens.
Klipp ner soltorkade tomater i grytan och repa i  lite timjan, och låt det sjuda med de sista ca 5-10 minuterna.
Dekorera med lite timjan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0