HAWAII

Följ med till Hawaii i fantasin, gör denna goda fiskgryta.

FISKGRYTA HAWAII
 
 
Det här behöver du.
    • 600 g torskblock
    • 1 st ananas
    • 2 st gula lökar
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 1 msk margarin
    • 1 tsk curry
    • 1/2-1 msk vetemjöl
    • 2.5 dl mellangrädde
    • 0.75 dl fiskbuljong
    • 2 st paprika röd och grön
    • 1 st banan
    • salt och peppar
    • 2 krm paprikapulver

Garnering:

  • gräslök
Så här gör du.
1: Tina fisken så att det går att skära den i bitar. Låt ananasen rinna av. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.
2: Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg. Strö över curry och mjöl. Rör om. Späd med fiskbuljong och grädde. Låt allt koka upp.
3: Tillsätt fisk, paprika, ananas och skivad banan. Låt det sjuda under lock ca 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Strö över hackad gräslök. Kokt ris är gott till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0