GRUNDIGT

Vi vill slå ett slag för klassiska bechamelsåsen, en vit grundsås som går att använda till så mycket. Här är ett recept på en sås som förgyller både lasagne och fiskrätter.
 
BECHAMELSÅS.
 
 
 
 
Det här behöver du.
  • 1 ½ msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk eller lika delar mjölk/grädde (eller buljong från kött eller fisk)
  • 2 krm salt
  • ½ krm nymald vitpeppar
  • muskot
Så här gör du.
  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet ordentligt, så det blir väl blandat med smöret.
  2. Späd i omgångar med vätskan. Vispa hela tiden.
  3. Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Vispa då och då. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite muskot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0