SÅSIGT

Gör en god sås till din köttbit, gjord på whisky
 
PEPPARSÅS MED WHISKY.
 
 
Det här behöver du.
  1. 2 schalottenlökar, finhackade
  2. 1/2 tsk vitpeppar
  3. 1/2-1 msk grovt malen svartpeppar (börja med mindre mängd!)
  4. 1 tsk Worcestershiresauce
  5. 1 msk tamarisoja
  6. 1,5 dl vatten
  7. 2 msk konc. kalvfond
  8. 3 dl grädde
  9. 2 dl creme fraiche
  10. 2 tsk svart vinbärsgelé
  11. 3 msk whisky eller konjak
  12. 1 tsk dijonsenap
  13. smör att steka i
Så här gör du.
  1. Fräs lök och peppar i smör på medelstark värme.
  2. Tillsätt övriga ingredienser utom whiskyn. Låt koka ihop tills konsistensen är tjock och såsig.
  3. Tillsätt whiskyn och låt småputtra några minuter. Smaka av med lite dijonsenap och eventuellt mer peppar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0