STROGANOFF

Gör en variant av korvstroganoff,som gratäng, utlovas en smaksensation
 
KORVSTROGANOFFGRATÄNG.
 
Bildresultat för KORVSTROGANOFFGRATÄNG.
 
Det hät behöver du.
300 g makaroner,
500 g falukorv (max 18%),
1 gul lök,
matfett till stekning,
3 msk tomatpuré,
1 1/2 dl köttbuljong,
2 dl matlagningsgrädde (15%),
salt, peppar,
1 tsk oregano,
3-4 krm timjan,
1 msk redning,
1/2 röd paprika, 
2 dl riven ost (17%)
 
Så här gör du.
Koka makaronerna men inte helt klart. Skär korven i stavar och hacka löken. Fräs dem båda i lite matfett i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, buljong och grädde när korven fått lite färg. Smaka av med kryddor. Låt det puttra i ett par minuter så att smakerna kokas ihop. Red med lite maizena men gör den inte för tjock.
 

Varva makaroner i en smord form med korvstroganoffsåsen. Blanda lite ihop och strö eventuellt lite strimlad röd paprika. Strö även över riven ost. Gratinera i 225 grader tills den fått fin färg, ca 15-20 minuter.

TIPS! Om du vill ha lite sting i gratängen så bland ner en skivad chorizo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0