SÅSIGT
I stället för chilisås används en extra bra tomatpuré (triplo) och lite fina chiliflakes, gärna turkiska eller koreanska.
RHODEISLAND.
Det här behöver du.
2 msk tomatpuré (gärna trippelkoncentrerad, triplo)
1 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes alt koreansk eller turkisk torkad chili
1 msk cognac
lite vitpeppar ur kvarn
1 krm sellerisalt (kan uteslutas)
2 dl majonnäs, helst hemlagad
1 dl gräddfil
½ tsk salt eller mer
några droppar pressad citron
1 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes alt koreansk eller turkisk torkad chili
1 msk cognac
lite vitpeppar ur kvarn
1 krm sellerisalt (kan uteslutas)
2 dl majonnäs, helst hemlagad
1 dl gräddfil
½ tsk salt eller mer
några droppar pressad citron
Så här gör du.
1. Blanda tomatpuré, paprikapulver, chili, cognac, vitpeppar och sellerisalt.
2. Rör ner majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt några droppar pressad citron.
3. Låt såsen stå kallt minst 1 timme.
2. Rör ner majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt några droppar pressad citron.
3. Låt såsen stå kallt minst 1 timme.
Kommentarer
Trackback