RABARBER

En lätt och god smulpaj med rabarber. Rabarberpaj är en klassiker med vaniljsås eller vaniljglass till fika, efterrätt eller dessert. Paj med rabarberbitar med ett knaprigt smuldegstäcke. Smuldegen passar också till andra pajer som äppelpaj, hallonpaj och blåbärspaj. Du kan strö över någon tsk maizena om du inte vill att rabarbern ska vattna sig.
 
RABARBERPAJ
 
 
 
 
 
Det här behöver du.
  • 4-5 stjälkar Rabarber 85 g strösocker (1dl)
  • 30 g farin socker (1/2dl)
  • 8 g vaniljsocker (1tsk)
  • 1 st citron zest
  • 5 g maizena (1tsk)
  • 4 g malen kanel (1tsk)

Smuldeg

  • 120 g Vetemjöl (2dl)
  • 50 g Dinkelflingor (1 1/2dl)
  • 70 g Stösocker (3/4dl)
  • 5 g bakpulver (1tsk)
  • 8 g Vaniljsocker (1msk)
  • 100 g smör
Så här gör du.
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajformen lite lätt med smör. Tvätta och skala rabarbern med en potatisskalare om det behövs och dela rabarbern i ca 1 cm bitar.
  2. Blanda sedan strösocker, farinsocker, vaniljsocker, citron zest, maizena och malen kanel I en bunke. Lägg rabarberbitarna i bunken och blanda runt tillsammans med alla torra ingredienser. Lägg allt sedan jämt i pajformen.
  3. Smuldeg: Gör smuldegen till rabarberpajen genom att lägga alla ingredienser i en skål. Arbeta med fingertopparna samman mjölblandningen till smulor.
  4. Strö smulorna över rabarbern och grädda på 200 grader i mitten av ugnen 20-30 minuter, tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat. Servera med vaniljsås eller vaniljglass när paj är ljummen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0