PASTA

Den godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Den är extra krämig med extra mycket ost! Underbart god.
 
PASTAGRATÄNG
 
 
Det hät behöver du.
400 spaghetti
2 st mozzarella
Köttfärssåsen:
400 g färs (kött eller veggofärs)
400 g krossad tomat
400 g passerad tomat
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
2 tsk paprikapulver
1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
1 msk soja
1 msk balsamvinäger eller socker
Salt & peppar
Olja till stekning
Cremefraichesåsen:
5 dl creme fraiche (gärna 34% fetthalt)
150 g riven ost (valfri sort, jag använder mozzarella)
1 pressad vitlöksklyfta
Garnering:
50 g riven ost
 
Så här gör du

Börja med köttfärssåsen. Hacka löken i tärningar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt färsen, pressa i vitlök, krydda med oregano, basilika och stek allting under omrörning tills färsen får färg. Tillsätt krossad tomat, passerad tomat och alla övriga ingredienser till köttfärssåsen, koka upp, rör om och låt sedan puttra under lock på medelvärme i ca 20-30 min. Lyft bort locket, smaka av och krydda eventuellt mer. Låt nu puttra utan lock i ca 10 min, koka bort lite vätska så såsen inte är för vattnig i konsistensen.

Förbered allt annat till gratängen. Koka pastan, den ska ha lite tuggmotstånd, sila av och ställ åt sidan. Blanda alla ingredienser till crèmefraichesåsen i en skål och ställ åt sidan. Skiva mozzarellan i tunna skivor.

Dags att montera ihop gratängen. Lägg hälften av crèmefraichesåsen i botten av en mellanstor ugnsform, ca 25×30 cm. Häll över pastan. Bred resterande crèmefraichesås över spaghettin och lägg över mozarellaskivor. Lägg all köttfärsås över, toppa med mer mozzarella och avsluta med 50 g riven ost. Baka mitt i ugnen på 200° i ca 20-30 min. Låt vila i formen några minuter innan servering. Servera med en god sallad, pizzasallad passar fint till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0