VEGGRYTA

Tjock, krämig och god gryta med lite sting från den färska ingefäran. Färsk ingefära och kokosgrädde är helt fantastiskt tillsammans
 
VEGETARISK CURRYGRYTA MED KOKKOSMJÖLK.
 
 
 
 
Der här behöver du.
2,5 dl champinjoner, skurna i klyftor
1 dl purjolök, fint skuren
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 dl broccoli, i bitar
3 st (360 g) tomater, grovt hackade
0,5 dl röda linser
1 dl kokosmjölk, jag använde Santa Marias Extra Creamy
1 dl crème fraiche (kan ersättas med kokosmjölk)
2 msk gul curry
1 tsk salt
Kokosolja
 
Så här gör du.
Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja.
Rör om hela tiden och stek tills svampen mjuknat något och fått en fin yta. Ca 3-4 minuter.
Lägg i curry och stek ytterligare en minut.
Skölj linserna och lägg i dom tillsammans med övriga ingredienser i stekpannan.
Låt småputtra tills linserna mjuknat i ca 10-15 minuter.
Smaka och justera med mer kryddor om det behövs.
Servera med ris eller quinoa och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0