PÄRER

Laga raggmunk, denna försvinnande goda östgötska landskapsrätt redan ikväll! Det finns ett antal olika recept på denna rätt och i England kallas den för potato pancake. Enkel att tillaga och alldeles försvinnande god!
 
RAGGMUNK.
 
Recept: Svensk potatis AB . Foto: Peter Brundin
 
Det här behöver du.

800 g potatis, fast sort – gärna Amandine, Belana eller annan favoritsort
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 dl mjölk 
1 st ägg
smör att steka i 

Tillbehör
stekt fläsk
rårörda lingon

 

Så här gör du.

1.   Vispa ihop mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet.
2.   Tillsätt resten av mjölken och ägget.
3.   Skala potatisen och riv den fint, blanda ner den i smeten och rör om.
4.   Hetta upp smör i en stekpanna och häll på lite smet.
5.   Bred ut den så att det blir som tunna pannkakor.
6.   Stek dem frasiga på båda sidor och servera dem varma.
7.   Stekt fläsk och rårörda lingon passar bra till raggmunkarna.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0