LUNCHLÅDA

Ett recept fullproppat med härliga smaker och dofter. Grytan går snabbt att laga och passar bra att göra större satser och ha till lunchlådan.
 
GRYTA MED LAMM OCH RÖDA LINSER
 
Bildresultat för GRYTA MED LAMM OCH RÖDA LINSER
 
Det här behöver du.

500 g grytbitar av lamm
2 msk olivolja till stekning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
150 g torkad frukt, t ex aprikoser, fikon, plommon eller dadlar
200 g röda linser
3 hela kardemummakapslar
1 kanelstång
3 nejlikor
2 lagerblad
1 liter vatten
2 små purjolökar
salt

Tillbehör
färsk mynta, koriander eller persilja
ev kokt ris eller pitabröd 

Så här gör du.

1. Bryn lammköttet i olja i en stor gryta. Skala och hacka de gula lökarna och låt steka med köttet. Tillsätt hackad vitlök, torkad frukt, linser, kardemummakapslar, kanel, nejlikor, lagerblad och vatten.
2. Låt grytan koka upp och därefter sjuda på svag värme cirka 1 timme. Rör om då och då och se upp så det inte bränner fast i botten. Tillsätt eventuellt lite mer vatten under tiden om det behövs.
3. Skölj purjolökarna noggrant, skiva och låt dem koka med i grytan de sista tio minuterna. Smaka av med salt. Garnera med hackade färska kryddor. Servera eventuellt med ris eller pitabröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0