KYCKLING

Stek kycklingen hel och krydda med mynta, spiskummin och granatäpple. Mums!
 

Helstekt kyckling med granatäppelmarinad

Recept: All over press Foto: Columbus Leth
 
Det här behöver du.

1 hel kyckling, 1,2 kg

Granatäppelmarinad
1 granatäpple
½ knippe mynta
1 citron, saft och finrivet skal
1 msk spiskummin
2–3 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar

Tillbehör
ugnsstekta potatisklyftor
sallad

Så här gör du.

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Marinad: Ta ut kärnorna ur granatäpplet och blanda med övriga ingredienser.
3. Häll marinaden över kycklingen och gnid in den ordentligt i skinnet. Lägg kycklingen i en ugnsform och stek i nedre delen av ugnen 60–70 minuter. Prova med en sticka vid lårbenet, kött­saften ska vara helt ofärgad. Servera med ugnsstekta potatisklyftor och en sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0