KALV

En fransk klassisk rätt där möra kalvkotletter får smak av Dijonsenap, örter och vitlök. Servera med lite rödvinssås och ratatouille eller kokt/rostad potatis och grönsaker.
 
KALVKOTLETT MED DIJONSENAP
 
recept kalvkotlett dijonsenap
 
Det här behöver du.
4 st kalvkotletter med ben
1 dl hackad bladpersilja
2 msk dijonsenap
2 st vitlöksklyftor
1 st rosmarinkvist
1 st citron
1 msk ströbröd
2 msk olivolja
Salt och peppar
 
Så här gör du.

1. Hacka vitlök, rosmarin och persilja smått.

2. Pressa i saften från en citron och blanda i dijonsenapen, ströbröd och drygt hälften av olivoljan till en trögflytande smet.

3. Smaka av med salt och peppar.

4. Bryn köttet tre minuter på var sida, bred på smeten och ställ in i ugn på 180°C i ca 8 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0