GRATINERAD SOPPA

Ett frasigt, gratinerat täcke lyfter soppan med rotfrukter och purjo till en nästa nivå.
 

Gratinerad purjo- och palsternackssoppa

 
Av: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson
 
Det här behöver du.

200 g palsternacka, skivad
100 g purjolök, skivad
1 msk olivolja
½ dl röda linser, torkade
5 dl grönsaksbuljong 
1 msk hackad färsk timjan
½ dl lätt-crème fraiche 
2 skivor rostad fiberfranska à 25 g 
1 dl riven lagrad ost, 17 %
1 msk pinjenötter

Garnering
timjan

Så här gör du.

1. Sätt ugnen på 250° grillfunktion. Fräs palsternacka och purjo i olja i en kastrull. Tillsätt linser, buljong och timjan och koka under lock cirka 10 minuter.
2. Rör ner crème fraiche i soppan och skär brödet i tärningar.
3. Häll upp soppan i två ugnssäkra portionsskålar. Strö över brödtärningar, ost och pinjenötter och gratinera högt upp i ugnen 3–5 minuter eller tills osten fått fin färg.

 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0