RABARBER

Rabarbersaft är perfekt att bjuda på till fikat. Dessutom är den riktigt enkel att göra. Rabarbersaften passar utmärkt till både bullar, kakor och tårtor. En perfekt sommardryck för både barn och vuxna.
 
RABARBERSAFT.
 
Bildresultat för rabarbersaft bilder
 
Det här behöver du.
 2 liter
  • 2 kg rabarber
  • 1 1/2 l vatten
  • saft från 1 citron
  • saft från 1/2 apelsin
  • 1 kg strösocker
Så här gör du.
  1. Skölj rabarbern och skär den i bitar. Koka i vattnet tills rabarbern är helt mjuk.
  2. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.
  3. Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker, citron- och apelsinsaft. Koka under ständig skumning tills saften är helt klar. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.
Tips, ta gärna vara på fruktköttet som blir över i saftsilsduken och smaksätt det med lite socker och lite kardemumma eller vanilj. Gott att ha på frukostfilen eller havregrynsgröten!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0