MERA RABARBER

Sommarens kanske godaste bullar med mandelmassa, rabarber och kardemumma.
 
RABARBERBULLAR
 
 
 
 
Det här behöver du.
 20 stora bullar
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 10-11 dl vetemjöl

Fyllning 1

  • 150 g mandelmassa
  • 75 g margarin eller smör
  • 1 tsk kardemumma

Fyllning 2

  • 200 g rabarber (2 stjälkar)
  • 3/4 dl ljus sirap

Pensling

  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker
Så här gör du.
  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Gör under tiden fyllningarna. Blanda mandelmassa, margarin eller smör och kardemumma till en bredbar röra. Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangulär platta och skär den i 20 jämnstora rutor.
  5. Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarber på varje. Vik och tryck ihop ändarna (ändarna ska vara uppåt) och lägg dem i bullformar. Ställ dem gärna i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200 grader i 10-12 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0