KLUBBA

Rustik gryta på kycklinglår, som får extra god smak av champinjoner och bacon.
 
KYCKLINGGRYTA.
 
Bildresultat för Kycklinggryta med svamp & bacon
 
Det här behöver du.
  • cirka 1 kg kycklinglår
  • 2 msk smör
  • 120 g jägarbacon
  • 200 g små champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl eller majsstärkelse

Till servering:

  • kokt potatis eller ris

Till servering:

  • färsk persilja och rosmarin
Så här gör du.
  1. Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Bryn dem runtom i en het stekpanna med smör.
  2. Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta.
  3. Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan. Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0