FLÄSKIGT

En god gryta gjord med fläskfilé, champinjoner och soltorkade tomater
 
KOKKENS FLÄSKFILEGRYTA.
 
Krämig fläskfilegryta med champinjoner och soltorkade tomater
 
Det här behöver du.
  • 600-700 g fläskfile
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 buljongtärning
  • 4-5 st soltorkade tomater
  • Salt & peppar
Så här gör du.
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 
2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. Häll sedan över detta i pannan med fläskfilé. 
3. Stek nu champinjonerna som du delat i mindre bitar (så om du själv föredrar dom). När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna. 
4. Ta nu denna panna till en varm platta. Häll i grädden, creme fraichen, vitlöken och buljongtärningen. Låt puttra tills köttet känns klart. Serveras med bandpasta
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0