BULLAR I UGNEN

Saftiga köttbullar i smakrik sås som lagar sig själv i ugnen. Servera gärna med ett varmt brytbröd att doppa i såsen.
 
UGNSBAKADE KÖTTBULLAR MED FETA.
 
Bildresultat för ugnsbakade köttbullar med fetaost
 
Det här behöver du.
  • 500 g nötfärs, alt blandfärs eller lammfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl rostad lök
  • 2-3 tsk fransk senap
  • ägg
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 100 g fetaost, smulad

Sås

  • 2 burk(ar) körsbärstomater, alt. krossade eller passerade
  • 150 g ost, t ex mozzarella som dragits i bitar

Till servering

  •  färsk basilika
  •  brytbröd
  •  sallad eller pasta
Så här gör du.

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme).

2. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5–10 minuter.

3. Blanda ner resterande ingredienser till köttbullarna i havregrynen. Forma köttbullar, gärna som golfbollar i storlek.

4. Lägg i en ugnsfast form, häll på tomater och toppa med ost.

5. Baka tills köttbullarna är genomgräddade, det tar ca 30 minuter.

6. Garnera med färsk basilika och servera med ett gott bröd, sallad eller pasta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0